Se lansează Submăsura 6.2. ”Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale”

Avem o veste foarte bună pentru cititorii noștri și pentru toți cei care doresc să își dezvolte o afacere în mediul rural  în domeniul non-agricol. Se pare că cei de la MADR sunt foarte eficienți, astfel încât ieri, 28 martie, a fost publicat spre consultare Ghidul solicitantului Submăsura 6.2. ”Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale – Sesiunea a treia-2017 din cadrul PNDR 2014 – 2020.

Conform noului ghid publicat pe http://afir.info/ au survenit câteva modificări relevante pentru cei interesați să depună proiect pe submăsura 6.2.

Principalele modificări:

  • Conform grilei de punctaj serviciile din sectoarele cu potențial de creștere primesc un punctaj mai mare decât producția și agroturismul
  • Sectorul producției a trecut sub sectorul serviciilor ca punctaj, iar solicitanții care se încadrează cu activitatea de producție în industria creativă, trebuie să dezvolte producția ca și o activitate meșteșugărească
  • Activitățile de agroturism nu mai primesc un punctaj consistent pentru a avea șanse reale de câștig
  • Sunt eligibile proiectele care propun activități aferente mai multor coduri CAEN, în situația în care aceste activități se completează, dezvoltă sau se optimizează reciproc.

Valoarea sprijinului financiar a rămas aceeași:

  • 50.000 euro / proiect pentru sectorul serviciilor
  • 70.000 euro/ proiect pentru activitățile de producție, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism

Concluzie:

Având în vedere că această varianta a Ghidul Solicitantului este în consultare publică pentru 10 zile putem estima că la expirarea acestui termen se va publica si Ghidul Solicitantului final.  Având în vedere perioada de timp relativ scurtă și bugetul alocat considerabil mai mic față de anii trecuți,  vă recomandăm să demarați procedurile de înființare a firmei și pregătire a proiectului cât mai repede. Estimăm că odată lansat,  apelul de finanțare va fi deschis doar câteva zile.

Pentru a afla mai multe informații referitor la noile criterii de selecție, grila nouă de punctajetapele de realizare a proiectuluieligibilitatea solicitantului precum și alte informații suplimentare care să vă ajute în elaborarea planului de afaceri și depunerea unei cereri de finanțare, vă așteptăm să ne contactați pe adresa office@metodica.ro sau să completați formularul de contactiar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dumneavoastră în cel mai scurt timp.

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *