StartUp Nation 2017: noutăți despre stadiul evaluării și băncile partenere

Activitate intensă zilele acestea la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, finanțatorul Programului START-Up Nation. Ministrul anunță că până în data de 2 august au fost evaluate aproximativ 3500 din planurile de afaceri depuse, înregistrându-se o rată de respingere estimată la 8%. Mai mult, ministerul își propune ca în maxim 2 săptămâni să înceapă semnarea acordurilor de finanțare cu cei cărora le-au fost verificate și aprobate planurile de afaceri.

Referitor la implementarea proiectelor, ministerul a dat publicității lista băncilor partenere în cadrul Programului, precum și dobânzile practicate, informație de interes pentru cei care au optat pentru credite-punte.

Băncile care au decis să devină parteneri ai Programului START-Up Nation sunt: Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Comercială Română.

Inițial, Guvernul a stabilit cuantumul dobânzilor la un plafon de maxim 5%, însă băncile partenere au venit cu oferte mult mai atractive, asa cum se poate vedea și în datele centralizate de mai jos:

  BANCA TRANSILVANIA CEC BANK BCR
Dobânda la credit 3,9 % 3,99 % 3,5 %
Comision de acordare 0,75 % 0,75% ***
Comision de gestiune 0,08% 0,75% ***

*** toate comisioanele cumulate nu vor depăși 2%

În acest moment, comisionul de garantare perceput de fond este de 3,8%. Conform declarațiilor Președintelui Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, acest comision ar putea să scadă până la un nivel de 2,5%. Pe lângă dobânzile oferite, beneficiarii de finanțare ar trebui sa țină cont și de alte facilități oferite de bănci:

OFERTA BĂNCII TRANSILVANIA (BT):

  • contul Primul an gratuit;
  • posibilitatea de a deveni membri BT Club, fundație care de peste 10 ani a investit în educație antreprenorială și de management.

OFERTA CEC BANK:

  • zero comision de rambursare anticipat;
  • termen de creditare: maximum 12 luni;
  • garanții: 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM; in completare, garantare cu bunurile achiziționate in cadrul Programului.

OFERTA BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE (BCR):

  • zero costuri la verificare pentru certificarea cheltuielilor;
  • perioada de analiza și soluționarea creditului punte în maximum 20 de zile la solicitare;
  • pachet de cont curent Start-Up Nation- zero lei cu excepția certificării semnăturii electronice, unde se va aplica un discount de 25% față de prețul de listă;
  • pachet de educație financiară.

Suntem cu toții nerăbdători de finalizarea procedurii de evaluare a planurilor de afaceri și așteptăm veștile bune legate de acceptul la finanțare. Totodată, ne bucurăm să constatăm că oferta băncilor este mai mult decât atractivă, ceea ceva permite antreprenorilor drum lin, fără obstacole în implementarea planului de afaceri.

Vă putem oferi informații suplimentare și consultanță privind implementarea corectă a planului de finanțare depus în cadrul programului Romania StartUp Nation.

Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completați formularul de contact iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu Dumneavoastră în cel mai scurt timp.

IANCU Rareș-Gheorghe

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă, activ în domeniul formării profesionale a adulților.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *