Calendarul unui proiect implementat cu succes pe START UP NATION 2017 în doar trei luni

Anamaria, o tânără din municipiul Sebeș, a aplicat pentru finanțarea din cadrul programului SUN 2017 cu un plan de afaceri pentru producția publicitară, respectiv cod CAEN 1812 – ”Alte activități de tipărire ”. Ea a avut un proiect câștigător de 100 puncte scris de echipa Metodica care a fost implementat cu succes în doar 3 luni de la semnarea acordului de finanțare cu Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Târgu Mureş.

Știm că tendința este în general de a ne plânge că lucrurile nu merg așa cum ar trebui și că toate procedurile durează, adeseori chiar găsim vinovați peste tot și ne inventăm obstacole.

Anamaria a știu de la început că își dorește foarte  mult să facă această investiție, că nu are nicio altă variantă în afară de cea a creditului punte și că trebuie să implementeze proiectul într-un timp cât mai scurt pentru a evita costuri foarte mari cu creditul acordat pentru investiția propusă în planul de afaceri câștigător.

Care a fost filmul evenimentelor?

30 OCTOMBRIE 2017

A doua zi după ce s-a semnat actul adițional nr 1 la acordul de finanțare la Târgu Mureș, Anamaria s-a prezentat cu actele societății și cu documentele de contractare la banca din Sebeș care urma să îi acorde împrumutul financiar pentru suma aprobată aferentă finanțării.

 

NOIEMBRIE 2017

O lună în care nu s-a întâmplat nimic notabil din punct de vedere administrativ cu dosarul de credit depus, dar știm că Anamaria era perseverentă și nu își permitea să piardă nicio clipă în defavoarea ei. Căuta furnizori de echipamente pentru activitatea de producție publicitară, furnizori serioși cu experiență, care comercializează echipamente de calitate superioară și care ar putea să facă livrarea în cel mai scurt timp.

DECEMBRIE 2017

Procedurile specifice băncii au durat aproximativ două luni, dosarul creditului ajungând și la fondul de garantare, iar aprobarea acestuia a venit aproximativ la jumătatea lunii decembrie 2017, un cadou înainte de Crăciun de care Anamaria s-a bucurat foarte mult și a profitat la maxim.

De ce spunem că a profitat, pentru ca Anamaria, cu sprijinul echipei Metodica, a demarat imediat procedurile de achiziție, iar între Crăciun și Anul Nou contractele cu furnizorii de echipamente pentru activitatea de producție publicitară erau deja semnate și se putea face livrarea și punerea acestora  în funcțiune.

IANUARIE 2018

Echipamentele specifice au ajuns la sediul START UP–ului Anamariei în primele zile lucrătoare din anul 2018, iar cei de la banca creditoare au fost foarte prompți și au venit să efectueze verificările de rutină astfel încât să se poată face rambursarea finală. Fiind totul în ordine, dosarul cererii de rambursare s-a depus în data de 15 Ianuarie 2018 , iar zece zile mai târziu pe data de 25 ianuarie Anamaria a primit o notificare prin care i s-a comunicat că cererea de rambursare a fost aprobată în totalitate, fără nicio cheltuială tăiată.

Această veste a fost o bucurie atât pentru Anamaria, care a putut închide creditul foarte rapid, fără să mai plătească comisioane lunare în plus, cât și pentru noi deoarece a fost primul proiect din cadrul programului START UP NATION 2017 pe care l-am implementat fără dificultăți într-o perioadă scurtă de timp.

Putem spune cu certitudine că am creat un precedent de bune practici privind implementarea unui proiect într-un timp relativ scurt, 3 luni, având în vedere ca Anamaria a optat pentru un credit punte.

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *