Napi Friss: Új pályázati felhívás mikróvállalkozásoknak

A Regionális Fejlesztési és Közigazgatásügyi Minisztérium új pályázati felhívást tesz közzé a R.O.P. 2.1.A prioritás mentén  – Mikróvállalkozások – A vállalkozói kedv népszerűsítése az új ötletek gazdasági kiaknázásának szorgalmazása és új vállalkozások létrehozásának támogatása által, beleértve a vállalkozói inkubátorok alapítását is.

Új pályázati felhívás mikróvállalkozásoknak

A támogatási programra vonatkozó információkat a következő honlapon olvashatják:

http://www.inforegio.ro/ro/?fbclid=IwAR1YCEwIrOcMXgDsvc85EoL7XRjXYIEXwKZUG21MOUSRh0P3SdzPaIySIvA .

A szóban forgó pályázati kiírás iránt már annak első kiírásakor nagy igény mutatkozott a mikróvállalkozások körében, így több ügyfelünk is örömmel fogadta a program ismételt meghirdetésének hírét, hasonlóképpen azok a személyek, akik az első körben elszalasztották ezt a lehetőséget.

Mikróvállalkozások – új pályázati felhívás

A Metodica csapata a R.O.P. 2.1 első kiírásakor két pályázatot nyújtott be, melyek támogatásban is részesültek. Egyik közülük a már le is bonyolított besztercei székhelyű Best Ernst Kft. A Best Ernst Kft. versenyképességének növelése a legújabb technológiájú fotógráfiai eszközök beszerzése által című pályázata volt.

A Best Ernst Kft. versenyképességének növelése a legújabb technológiájú fotógráfiai eszközök beszerzése által

 

A másik nyertesként elbírált projekt az Autószerelő műhely és környezetének megépítése elnevezésű pályázat, amely jelenleg a megvalósítás fázisában van.

Autószerelő műhely és környezetének megépítése

A Regionális Operatív Program (ROP) 2014–2020-as ciklusában a meghirdetés előtt álló támogatási programra jelentkező mikróvállalkozások legtöbb 200.000 euró összegre pályázhatnak. Ez egy kecsegtető ajánlat lehet a jelentkezők számára több szempontból is, hiszen:

  • megengedi az építkezést, a felújítást, fejlesztést, a termelési/szolgáltatói felület bővítését, eszközbeszerzést;
  • a minimálisan elszámolható összeg 25.000 euró;
  • a szükséges önrész csak 10%;
  • a kifizetési kérések használata megengedett;

A támogatásra vonatkozóan részletes információkat találnak a Metodica blogján, itt: http://www.blog.metodica.ro/2016/12/12/prototipul-unui-proiect-de-succes-pe-2-1-a-microintreprinderi-2/ és itt: http://www.blog.metodica.ro/2017/02/04/seminar-informativ-oportunitati-de-finantare-atractive-pentru-toate-categoriile-de-intreprinderi-prin-programul-operational-regional-por/

Regionális Operatív Program (ROP) 2014–2020

A www.inforegio.ro szerint a pályázati útmutatót 2019. május 6-án teszik közzé, a támogatási kérések leadása 2019. július 8. és november 8. között történik majd a MySMIS online felületen keresztül. A 2.1.A pályázati program 2016 májusában meghirdetett első fordulójához képest a jelen kiírásban eszközölt változtatások leginkább a következő fejlesztési régiókat érintik: Északkelet, Délkelet, Délnyugat-Olténia, Nyugat és Középrégió. Látható, hogy Dél-Munténia, Északnyugat, Bukarest Ilfov területén nem valósíthatóak meg ilyen beruházások, ugyanígy a Integrált Területi Beruházások (ITB) által fejlesztett Duna-delta sem részesül ebből a támogatásból.

Írjanak nekünk a office@metodica.ro címre vagy töltsék ki a kapcsolatfelvételi űrlapot

 

Minden információt és a maximális pontszám eléréséhez szükséges összes feltételt tudjuk biztosítani Önöknek! Írjanak nekünk a office@metodica.ro címre vagy töltsék ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és a Metodica munkatársai azonnal felveszik Önökkel a kapcsolatot.

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *