Acum IMM-urile pot primi finanțare pentru locurile de muncă nou create

Ministerul Finanțelor Publice  a lansat schema de ajutor de stat pentru a sprijini IMM-urile care realizează investiții inițiale cu subvenționarea locurilor de muncă nou create pentru o durată de 2 ani.

Astfel, sunt eligibile costurile salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de locuri de muncă a căror nevoie este generată direct de o nouă investiție. Se decontează costul salarial care cuprinde salariul brut până la limita salariului mediu brut pe economie + contribuțiile obligatorii ale angajatorului.

Ce IMM-uri pot aplica?

Întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, IMM-uri sau întreprinderi mari înfiinţate conform Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.

În ce domenii se poate realiza investiția care generează locurile de muncă?

Sunt eligibile investiţiile care realizează locuri de muncă în aproape toate sectoarele de activitate, cu excepţia celor prevăzute la art. 13 din H.G. nr. 332/2014 cum ar fi hoteluri și restaurante, tranzacții imobiliare, transport sau comerț.

Condiții

  • Trebuie să creați cel puțin 10 locuri de muncă
  • Din acestea, minimum 3 locuri de muncă să fie pentru lucrători defavorizaţi**
  • Locurile de muncă nou-create se menţin pentru o perioadă minimă de 5 ani în cazul întreprinderilor mari, respectiv 3 ani în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Iată mai jos modalitatea de calcul a sprijinului financiar pe care îl puteți obține:
Pentru o întreprindere care creează 10 locuri de muncă în Cluj-Napoca, localitate situată în regiunea Nord-Vest, care plăteşte angajaţilor un salariu mai mare sau egal cu salariul mediu pe economie:

  • Total cheltuieli salariu brut anual

Salariu mediu brut lunar x nr. locuri de muncă nou-create x nr. luni

2.681 lei x 10 x 12 = 321.720 lei  

  • Total contribuţii angajator anual

Total cheltuieli salariu brut anual x 22,75%

321.720 lei x 22,75% = 73.191 lei

Cât vă costă plata a 10 salarii timp de 2 ani= 789.822 lei

Cât puteți obține pentru plata a 10 salarii timp de 2 ani: 197.455 lei x 2 = 394.910 lei

Practic, finanțarea primită vă permite să acoperiți jumătate din totalul cheltuielilor cu cele 10 noi locuri de muncă create.

Ministerul Finanțelor Publice primește dosarul cu cererea de finanțare în perioada 12-23 iunie 2017.

Astfel, dacă plănuiți să vă extindeți activitatea întreprinderii și aveți nevoie de minim 10 noi persoane angajate, aceasta este finanțarea ideală, întrucât vă permite să acoperiți jumătate din cheltuielile totale cu salariile timp de 2 ani.

 

Vă putem oferi informați suplimentare despre această oportunitate finanțare, precum și consultanță specializată pentru elaborarea cererii de finanțare și depunerea proiectului.

 Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

 

** nu a avut un loc de muncă remunerat în ultimele 6 luni; (ii) are vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani; (iii) are vârsta peste 50 de ani; (iv) nu a absolvit o formă de învățământ liceal sau nu deține o calificare profesională (ISCED 3) sau se află în primii doi ani de la absolvirea unui ciclu de învățământ cu frecvență și nu a avut încă niciun loc de muncă remunerat; (v) provine din familie monoparentală, având în întreținerea sa una sau mai multe persoane; (vi) este membru al unei minorități etnice și are nevoie să își dezvolte competențele lingvistice, formarea profesională sau experiența în muncă, pentru a-și spori șansele de a obține un loc de muncă stabil; (vii) este recunoscută ca persoană cu handicap conform legislației naționale.

 

APETROAIEI Ramona Albertina

Senior consultant in scrierea si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila din surse publice/private la nivel national si international. Formator autorizat pentru Engleza in Afaceri si Comunicare in Limba Engleza.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Aceste masuri vor incuraja patronii sa creeze noi locuri de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *