START UP NATION 2024 – finanțare de 250.000 lei pentru IMM-uri

Anul 2024 aduce și alte vești bune în domeniul finanțărilor dedicate start-up-urilor, astfel întreprinzătorii din România sunt pe cale să beneficieze de o nouă oportunitate de finanțare prin programul START UP NATION 2024. Acest program va avea un buget generos de 400 de milioane de euro, din fonduri europene, prin Programul Educație și Ocupare 2021- 2027.

Ce știm în acest moment?

Programul urmează a fi lansat în trimestrul al doilea al anului 2024, lunile Mai – Iunie, de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), oferind astfel oportunitatea întreprinzătorilor de a accesa granturi de până la 250.000 lei

Ce valoare are finanțarea nerambursabilă?

Maximum 250.000 lei/beneficiar , sumă care poate reprezenta cea mai mare parte din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Cuantumul cofinanțării din partea solicitantului 10% , cu obligația creării a minimum două locuri de muncă.

Care este bugetul total al competiției?

Pentru ediția din acest an a START UP NATION 2024, din declaratiile ministrului, vor fi disponibile pentru IMM-uri aproximativ 400 milioane de euro, ceea ce inseamna aproximativ 8.000 de start-up-uri finanțate.

Ce știm din ediția trecută?

  • Au fost acceptate la finanțare și proiecte care au avut o cofinanțare mai mică;
  • Cei care au propus spre achiziție doar echipamente tehnologice, software și soluția IT, au depus decontul mai repede și au primit banii intr-un timp relativ scurt;
  • Institutiile bancare au fost foarte operative în ceea ce priveste alocarea creditului punte, dar și verificarea pe teren a investitiei realizate de către beneficiar;
  • Decontul in platforma https://granturi.imm.gov.ro/ a fost foarte intuitiv și usor de realizat;

De-a lungul anilor, START UP NATION a sprijinit numeroase afaceri promițătoare din diverse domenii, cum ar fi tehnologia informației, industria alimentară, turismul, producția sau serviciile. Aceste întreprinderi au beneficiat de finanțare și suport într-un moment crucial al dezvoltării lor, permițându-le să-și crească veniturile, să-și extindă operațiunile și să-și consolideze poziția pe piață.

În concluzie, programul START UP NATION este un instrument vital pentru stimularea antreprenoriatului și inovației în România. Prin furnizarea de finanțare și suport, acest program contribuie la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor noi și pentru promovarea creșterii economice durabile în țară. Pentru antreprenorii și IMM-urile care aspiră să-și transforme visele în realitate și să-și construiască propriile afaceri de succes, START UP NATION reprezintă un program de încredere și un impuls esențial către succesul în lumea afacerilor.

Vă  putem oferi informații suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim. Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

 

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *