START-UP NATION ROMÂNIA – Ultimele noutăți înainte de lansare

Iată că nu mai este mult până la momentul lansării celui mai așteptat program de finanțare pentru START-UP la nivel național.

În continuare normele mai pot suferi modificări însă elementele principale au fost conturate, ca atare așteptăm lansarea programului în luna iunie!
Ultimele informații publicate pe pagina Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat aduc vești bune și clarificări în ceea ce privește o serie de criterii și tipuri de cheltuieli:

 • Criteriul ” Echipamente tehnologice in pondere de minim 50% din valoarea planului de afaceri ”. Acesta a fost regândit mai avantajos pentru cei care solicită finanțare – ”Echipamente tehnologice și software-uri necesare desfășurării activității în pondere mai mare sau egală cu 50% din valoarea planului de afaceri”. Aceasta înseamnă că obținerea celor 10 puncte acordate acestui criteriu este posibilă și prin achiziționarea bunurile descrise în grupele 2.1, 2.2. si 2.3.6. din HG. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, sau obiecte de inventar asimilate grupelor menționate.
 • Dovada locurilor de muncă menționate în planul de afaceri se poate face cel târziu la momentul depunerii ultimei cereri de rambursare.
 • Caracterul inovativ al investiției se demonstrează prin faptul că minim 25% din bunurile achiziționate înglobează tehnologii/softuri nu mai vechi de 3 ani.
 • Achiziționarea spațiului de lucru/de producție/de prestare servicii este posibilă daca la momentul achiziției acesta nu are destinație locativă.
 • Este posibilă achiziționarea de autoturism în limită de 36.000 lei
 • Salariile se pot deconta la nivelul maxim de 3137 lei brut/lună la care se adaugă contribuțiile angajatorului
 • Realizarea paginii web, inclusiv promovarea online, este posibilă în limita a 8000 lei.
 • Termenul limită estimate de semnare a acordurilor de finanțare este 29 septembrie 2017.

 De asemenea, recomandăm Solicitanților să ia în calcul următoarele categorii de cheltuieli pe care trebuie sa le angajeze în afara celor eligibile din program:

 • Asigurarea în favoarea Oficiilor Teritorale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie activele corporale achiziționate prin program împotriva tuturor riscurilor, pe o perioadă de 4 ani (anul de implementare + 3 ani de monitorizare).
 • Contabilitatea
 • Securitatea/sănătatea în muncă

Așadar, considerăm că programul Romania Start-up Nation reprezintă cea mai atractivă oportunitate de finanțare a start-up-urilor. Acesta este momentul în care să vă valorificați ideile de afaceri, să le puneți în practică și să încercați să obțineți finanțarea care vă garantează un start excelent pe piață.

Pentru completarea bugetului, a previziunilor financiare, întocmirea planului de afaceri vă putem oferi informați suplimentare și consultanță specializată pentru depunerea proiectului.

 Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact aici, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp

APETROAIEI Ramona Albertina

Senior consultant in scrierea si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila din surse publice/private la nivel national si international. Formator autorizat pentru Engleza in Afaceri si Comunicare in Limba Engleza.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Alin spune:

  Buna ziua,

  Imi puteti detalia care este oferta dumneavoastra pentru programul START-UP NATIO , care este pretul pentru consultanta si cum sunt ditribuite transele de plata?

  Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *