Activați în domeniul comerțului? – puteți obține finanțare de până la 250.000 lei

După cum v-am obișnuit, programele de finanțare disponibile în această perioadă (POR, PNDR sau Start-up Nation) nu prioritizează activitățile de comerț, accentul plasându-se în zona producției, IT, servicii sau industrii creative.

Iată totuși o oportunitate foarte atractivă de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat (MMACA) care implementează anual ”Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor şi serviciilor de piață”.

Conform procedurii lansate în consultare, în anul 2017 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari. Puteți primi maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Pentru aceasta, trebuie să pregătiți Planul de Investiții care se depune online pe platforma Ministerului.

Cine poate aplica pentru finanțare?

Întreprinderile mici şi mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/200, respectiv societăți si societăți cooperative care întrunesc următoarele condiții:

  • au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
  • au cel puţin 2 ani calendaristici de la înfiinţare până la data depunerii proiectului
  • codul CAEN pentru care solicită finanţare este autorizat
  • nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale

În ce puteți investi?

  • echipamente IT tehnică de calcul
  • cititoare pentru cod de bare
  • cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare
  • aparate de marcat electronice fiscale
  • echipamente tehnologice, mașini, utilaje şi instalații de lucru-inclusiv software-ul aferent
  • electro şi motostivuitoare, autoutilitare
  • brevete de invenție, mărci de produse si servicii (etichetare ecologica, licențe), software pentru comerțul on-line
  • mobilier și aparatură birotică
  • pagini web
  • instalații/echipamente specifice, instalaţii de încălzire sau climatizare

Spre exemplu, compania SC Komero-Fruct SRL din localitatea Gheorgheni, județul Harghita, care activează sub codul CAEN 4631 de ”Comerț cu ridicata fructe și legume” a obținut finanțare în cadrul acestui program.  Așadar, societatea și-a dotat depozitul de legume-fructe cu sistem de răcire prin achiziționarea și amenajarea unei camere frigorifice. Această investiție a creat posibilitatea măririi stocului de marfă care a generat extinderea portofoliului de clienți și majorarea profitului.

Atractivitatea programului constă și în faptul că puteți deconta consultanţa pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării în cadrul prezentului program şi implementarea proiectului.

Ministerul estimează luna noiembrie a anului 2017 ca termen pentru semnarea contractelor de finanțare și începerea proiectelor. În această logică, apelul de finanțare se va deschide în curând.

 

Îți putem oferi informați suplimentare despre această oportunitate finanțare, precum și consultanță specializată pentru elaborarea planului de investiții și depunerea proiectului.

 Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

APETROAIEI Ramona Albertina

Senior consultant in scrierea si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila din surse publice/private la nivel national si international. Formator autorizat pentru Engleza in Afaceri si Comunicare in Limba Engleza.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *