Cum a fost la seminarul ”START UP Nation și alte finanțări” de la Bistrița

Ieri, 20 aprilie 2017, Metodica a organizat în Bistrița seminarul de informare dedicat programului Start Up Nation și altor finanțări. Gazda noastră a fost Colegiul Național Andrei Mureșanu cărora le mulțumim pentru sprijin în diseminarea evenimentului.

Prezentarea programului Guvernamental Start Up Nation a constituit elementul principal de interes pentru viitorii antreprenori bistrițeni. Sesiunea a continuat cu prezentarea submăsurii 6.2 PNDR iar in final a fost prezentat programul Comisiei Europene Erasmus pentru Tineri Antreprenori pe care îl vom analiza în detaliu în următorul articol.

Acestea sunt cele mai atractive finanțări pentru start-up care nu sunt de ratat anul acesta, întrucât:

  • sprijinul nerambursabil oferit este de 100% fără co-finanțare
  • prin România Start-Up Nation puteți primi până la 200.000 lei
  • prin PNDR Sub-măsura 6.2 puteți primi între 50.000-70.000 euro
  • cheltuielile cu consultanța pentru depunerea proiectului, pregătirea Planului de Afacere pot fi decontate din proiect
  • apelurile sunt estimate sa se deschidă în intervalul aprilie-mai 2017

Toți cei interesați așteaptă așadar cu nerăbdare Ghidul final aferent submăsurii 6.2 PNDR și pe cel al programului Start Up Nation.

Puteți vedea în timp real ce șanse aveți să obțineți finanțare în cadrul programului Start-Up Nation folosind acest calculator de punctaj. Considerăm că obținerea unui punctaj de 80 de puncte reprezintă șanse mari pentru obținerea finanțării.

Veți vedea că maximizarea șanselor de obținere a finanțărilor vizează următoarele aspecte:

  • Domeniul de activitate (producție și programare IT cod CAEN 6201 – 40 puncte; industrii creative – 35 puncte; servicii – 30 puncte; comerț – 25 puncte)
  • Angajarea a minim 1 persoană considerată defavorizată (absolvent de facultate din 2012 până in prezent).
  • Menținerea locurilor de muncă minim 2 ani după implementarea proiectului.
  • Inovarea în proiect (ex: tehnologii noi).
  • Achiziționarea de echipamente în pondere de peste 50% din valoarea finanțări.

Întâlnirea de ieri s-a încheiat cu o sesiune de întrebări ș răspunsuri care a dat un imbold participanților să acționeze pentru a-și finanța ideile de afaceri. Ne-am bucura așadar ca o mare parte din participanți să devină antreprenori in județul Bistrita Nasaud cu sprijinul acestor finanțări.

Îți putem oferi informați suplimentare despre oportunitățile de start-up,  analize personalizate potrivite cazului tau, precum și consultanță specializată pentru depunerea proiectului.

 Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact aici, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

APETROAIEI Ramona Albertina

Senior consultant in scrierea si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila din surse publice/private la nivel national si international. Formator autorizat pentru Engleza in Afaceri si Comunicare in Limba Engleza.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *