PRELUCRAREA LEMNULUI – Domeniu de activitate sprijinit pentru finanțare prin Programul Operațional Regional – POR 2.2
Vă desfășurați activitatea în domeniul fabricării lemnului? Produceți furnire sau panouri de lemn? Fabricați parchet sau alte elemente de dulgherie / tâmplărie pentru construcții?
Vă atragem atenția asupra apelului de finanțare destinat îmbunătățirii competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii gestionat de Programului Operațional Regional (POR 2.2) în cadrul căruia puteți depune proiect pentru a obține finanțare nerambursabilă până în 23 august 2017.
Întreprinderile care desfășoară activitatea în cadrul cla
sei CAEN 16 ”Prelucrarea lemnului” au șanse foarte mari pentru a obține finanțare nerambursabilă întrucât această clasa CAEN este considerată domeniu cu potențial competitiv conform Strategiei Naționale pentru Competitivitate[1].
Dacă vă încadrați în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural[2] puteți solicita finanțare nerambursabilă de min. 200.000 euro și max. 1.000.000 euro. La această suma, se adaugă contribuția proprie care variază între 55% și 30% în funcție de regiunea de dezvoltare și tipul de IMM (spre exemplu, IMM-urile din regiunea Nord Vest contribuie cu 30% la finanțare).
Puteți aplica pentru această finanțare dacă:
- ați înregistrat un număr mediu de cel puțin 3 salariați
- ați desfășurat activitate pe o perioada corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral
- ați înregistrat profit din exploatare in anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.
De ce este acest apel de finanțare atractiv pentru domeniul prelucrării lemnului?
- puteți deconta din proiect cheltuielile cu proiectarea şi asistenţa tehnică (inclusiv elaborarea cererii de finanțare şi a planului de afaceri).
- puteți să vă dotați cu echipamente specifice cum ar fi: mașini pentru rindeluire și grosime, fierăstraie pentru lemn, mașini pentru frezat, mașini combinate, mașini de găurit-scobit-mortezat, strung lemn, fierăstraie cu bandă, mașini pentru șlefuit lemn, mașini pentru ascuțit, exhaustoare, mașini pentru aplicat cant, mașini de presat și aplicat adeziv etc.
- puteți achiziționa și implementa programe informatice / software
- puteți achiziționa și implementa brevete, licențe, instrumente de comercializare on-line etc
- puteți să participați la târguri, misiuni comerciale, expoziții, în calitate de expozant.
- puteți să vă certificați/recertificați produsele, serviciile, procesele.
Considerăm așadar că trebuie să profitați de această oportunitate de finanțare, mai ales în condițiile în care porniți cu prima șansă având în vedere prioritatea care se acordă celor 6 coduri aferente clasei CAEN 16, respectiv:
1610 – Tăierea şi rindeluirea lemnului
1621 – Fabricarea de furnire şi a panourilor de lemn
1622 – Fabricarea parchetului asamblat în panouri
1623 – Fabricarea altor elemente de dulgherie şi tâmplărie, pentru construcţii
1624 – Fabricarea ambalajelor din lemn
1629 – Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite
Vă putem oferi informații suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim și pregătirea Planului de Afacere.
Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro sau completați formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.
[1] http://www.minind.ro/PROPUNERI_LEGISLATIVE/2014/SNC_2014_2020.pdf
[2]Constituite în baza Legii 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările și completările ulterioare și în baza Legii 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată,cu modificările și completările ulterioare.
Comentarii recente