Calculator de punctaj în 8 pași | Finanțare comerț și servicii | #cofinantatAIMMAIPE |

Am scris în articolul anterior despre finanțarea destinată IMM-urilor care activează în domeniul comerțului și serviciilor. Articolul a fost elaborat pe baza normelor finale care au apărut ieri, în data de  1 August 2017.

Dacă doriți să aplicați pentru programul COMERȚ și SERVICII 2017, dar nu știți dacă aveți șanse vă invităm să folosiți calculatorul de punctaj creat de Metodica.

Prin acest tool vă puteți  calcula punctajul în 8 pași simpli. Calculatorul se găsește pe homepage-ul www.metodica.ro . Este ușor de utilizat,  tot ce trebuie să faceți e selectarea opțiunii potrivite proiectului dvs.

O scurtă recapitulare a condițiilor de acordare a finanțării:  

  • puteți primi maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Pentru aceasta, trebuie să pregătiți Planul de Investiții care se depune online pe platforma Ministerului;
  • în anul 2017 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari;

Cine poate aplica pentru finanțare?

Microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/200, respectiv societăți si societăți cooperative care întrunesc următoarele condiții:

  • au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
  • au cel puţin 1 an calendaristic de la înființare până la data depunerii proiectului
  • codul CAEN pentru care solicită finanțare este autorizat, cu cel puțin 3 luni anterior datei deschiderii aplicației electronice de înscriere a planului de investiții
  • nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru

Pentru detalii referitoare la cheltuielile în care puteți investii, condiții de implementare și plafoane vă invităm să revedeți articolul anterior cu titlul #cofinanțatAIMMAIPE | 16 august – deschidere sesiune pentru finanțarea activităților de comerț și servicii

COMERT SI SERVICII 2017

Vă putem oferi informații suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv clarificări legate de condițiile pentru obținerea punctajului maxim și pregătirea proiectului.

Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completați formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

 

 

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *