Exemple de bune practici pentru proiectele de responsabilitate socială – Spații Verzi – ediția 2017

Responsabilitatea socială este importantă pentru echipa Metodica întrucât permite promovarea unor interese sociale înaintea unor elemente de interes strict economic. Deși suntem o societate orientată spre dezvoltarea activității de consultanță pentru afaceri și management, dorim să derulăm cât mai multe acţiuni care promovează atât bunăstarea societăţii, cât şi inițiativele sociale ale altor organizaţii.

Astfel, acțiunile de responsabilitate socială ale echipei METODICA au scopul de a croi o realitate în care să promovăm constant interesul public, ceea ce ne ajută să fim responsabili din punct de vedere social.

Echipa Metodica a sprijinit două asociații cu experiență – Asociația INCEPTUS România și Asociația INVENTIS – în două proiecte care au avut o componentă socială de mare impact pentru comunitatea unde au fost implementate.

Cine a finanțat proiectele? 

MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează anual programul Spații Verzi, cea mai veche platformă de responsabilitate socială a MOL România, prin care compania alocă un fond anual de 677.000 lei pentru implementarea proiectelor de protecție a mediului și de încurajare a implicării tinerilor în activități relevante. Mai multe detalii despre finanțare găsiți aiciProgramul Spaţii Verzi, pentru care cele două organizații menționate au obținut finanțare, au urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de amenajare a unor spaţii verzi.

Programul Spaţii Verzi Urbane:

  • finanțează proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite
  • promovează activităţi de educaţie ecologică 
  • oferă finanțare nerambursabilă de până la 9000 lei
  • pot aplica ONG-uri în parteneriat cu organizații, instituții publice, instituţii de învăţământ (grădiniţe, şcoli generale, licee, universităţi).

Cum arată proiectele implementate cu succes ? 

Proiectul ”VERDE PENTRU EDUCAȚIE”

Proiect implementat de ASOCIAŢIA INCEPTUS ROMÂNIA în colaborare cu  ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”AVRAM IANCU” ȘI ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR ”AVRAM IANCU” BISTRIȚA.

În perioada aprilie – august 2017 o parte din echipa METODICA a participat la implementarea proiectului ”Verde pentru Educație” alături de Asociația Inceptus România din Cluj-Napoca.

Proiectul finanțat în cadrul componentei Spații Verzi, a adus schimbări importante în comunitatea bistrițeană:

  • Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Bistrița
  • Educație ecologică pentru 150 de copii
  • Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 150 copii 
  • Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 200 persoane din comunitatea bistrițeană.

Mai multe informații despre proiectul  ”Verde pentru Educație” găsiți aici pe pagina de Facebook  sau pe website-ul Asociației Inceptus România

Proiectul ”GRĂDINA VERDE ÎNMIRESMATĂ”

Echipa METODICA a sprijinit și proiectul implementat de ASOCIAŢIA INVENTIS din Alba Iulia în colaborare cu GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 6 BISTRIȚA. Perioada de desfășurare și implementare a proiectuluiGrădina Verde Înmiresmată”  a fost aprilie – august 2017 și a avut drept scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița și educația ecologică a copiilor.

În perioada Aprilie – Iunie 2017 au fost realizate următoarele obiective:

  • Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița
  • Educație ecologică a 200 de preșcolari
  • Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 200 de preșcolari
  • Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 300 persoane din comunitatea bistrițeană

Mai multe informații despre proiectul ”Grădina Verde Înmiresmată” găsiți aici pe pagina de Facebook  sau pe websiteul Asociației Inventis.

Dacă sunteți interesați de sectorul responsabilității sociale, protecția mediului înconjurător și căutați alte programe de finanțare care se bazează în primul rând pe îmbinarea armonioasă a activităților practice și educaționale de protecția mediului și responsabilitate socială, echipa METODICA vă poate sprijini în identificarea oportunităților de finanțare disponibile.

Vă putem oferi informații suplimentare pentru accesarea acestor oportunități de finanțare! Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro sau completează formularul de contact, iar unul dintre colegii Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

 

 

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *