Finanțare nerambursabila între 1.500.000 euro și 6.000.000 euro (POR 2.2)

 Toamna vine cu vești bune, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a relansat în 28 august 2020 Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiție 2.2 – IMM conform informațiilor publicate pe website-ul:  .

Interesul manifestat pentru acest apel de proiecte a fost unul foarte mare în rândul IMM-urilor, iar vestea relansării a fost primită cu bucurie de către clienți și colaboratori, în special de către cei care au ratat primele sesiuni de depunere proiectelor din anii 2017 și 2019.

Astfel, apelul de finanțare POR 2.2 se relansează și este destinat îmbunătățirii competitivității IMM-urilor pentru sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Metodica implementează în prezent un proiect major depus pentru finanțare în cadrul sesiunii primului Apel POR 2.2. –IMM lansat în 2017, ”Extinderea capacității de producție a SC DELTAMED SRL”.

Detalii despre succesul acestui proiect găsiți pe blogul Metodica aici: https://bit.ly/3hRud13

 

 

Relansarea apelului POR 2.2 se face  pentru toate regiunile exceptând  București – Ilfov.

Așadar, investițiile finanțate trebuie să fie implementate în regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.

  

Câteva informații cheie:

 • Valoarea finanțării nerambursabile: minim 1,5 mil Euro – 6 milioane Euro.
 • Întreprinderile mijlocii pot solicita maxim 60 % din valoarea investiției în regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia , Nord-Vest, Centru și 45% pentru Vest.
 • Întreprinderile mici pot maxim 70% din valoarea investiției  în regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru și 55% pentru Vest.

Regiunile de dezvoltare eligibile si alocarea financiară:

 • SUD EST cu județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
 • SUD VEST OLTENIA cu județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
 • NORD-VEST cu județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
 • CENTRU cu județele: Mureș, Harghita, Alba, Sibiu, Brașov
 • NORD EST cu județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
 • VEST cu județele: Arad, Caraș – Severin, Hunedoara, Timiș

Solicitanți eligibili (cine poate solicita finanțarea) :

 • IMM-uri care realizează investiții în mediul urban și au un număr mediu de angajați între: 10 – 249 în anul de referință 2019;
 • IMM-uri care realizează investiții în mediul rural și au un număr mediu de angajați între: 50 – 249 în anul de referință 2019;
 • Societatea a fost înființată înainte de 03.01.2019 și are profit din exploatare în anul de referință 2019;
 • Societatea are înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 10 în bilanțul de la 31.12.2019;

Perioada de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020 – 30 noiembrie 2020.

Vom reveni cu aspecte tehnice și exemple de investiții în articolele viitoare.  Până atunci puteți studia lista cu codurile CAEN finanțabile POR 2.2. IMM aici:Anexa2.Lista_domenii_eligibile

Vă putem oferi informații suplimentare pentru obținerea acestei finanțări, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim. Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro   sau completează formularul de contact, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *