Ajutor de stat prin Schema GBER pentru înființarea fabricilor de bere

Dacă încă ești interesat de obținerea unui ajutor financiar pentru înființarea unei fabrici de bere, spre exemplu, sau pentru alte activități eligibile din industria alimentară, te informăm că până la finalul lunii octombrie 2017 se mai pot depune cererile de finanțare.

Schema de ajutor de stat GBER (Regulament general de exceptare pe categorii de ajutoare) își propune să stimuleze dezvoltarea regională prin finanțarea de proiecte care vizează procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole.

Valoarea maximă a ajutorului de care se poate beneficia este:

  • 1.000.000 euro/proiect pentru IMM în cazul proiectelor care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;
  • 1.500.000 euro/proiect pentru alte întreprinderi pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanț alimentar integrat;
  • 2.500.000 euro/proiect pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant), precum și pentru forme asociative, în cazul proiectelor care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat.

Aceasta reprezintă între 10%-50% din totalul investiției, în funcție de tipul de întreprindere solicitantă și regiunea de dezvoltare. În calitate de Beneficiar, puteți asigura  co-finanțarea din surse proprii sau credite bancare.

Schema GBER se poate accesa atât de către microîntreprinderi, IMM-uri, cât și de către întreprinderi mari. Tipurile investiției vizate prin proiect sunt legate de:

  • Înființarea unei noi unități de producție;
  • Extinderea capacității unei unități deja existente;
  • Diversificarea producției;
  • Schimbarea fundamentală a procesului general de producție al unei unități existente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Referitor la  cheltuielile eligibile, vor fi acoperite costurile pentru:

  • Construcția de clădiri, extinderea sau modernizarea celor existente;
  • Achiziția de instalații, echipamente și utilaje de producție;
  • Achiziția de mijloace de transport specifice producției.

Ajutorul de stat oferit prin intermediul PNDR este așteptat de mulți beneficiari.

Vă putem oferi informați suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim și depunerea proiectului.

Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro sau completați formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Elena TĂMAȘ

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Consilier juridic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *