Finanțare pentru activități non-agricole prin Grupul de Acțiune Locală Someș-Nadăș
În luna octombrie a anului 2017, se lansează un nou apel pentru finanțarea activităților non-agricole prin Măsura M5/6A Investiții în active fixe non-agricole, care vine ca răspuns la nevoia de dezvoltare și diversificare a activităților non-agricole din mediul rural. Ghidul publicat spre consultare se adresează cu precădere potenţialilor solicitanţi din teritoriul reprezentat de GAL Someș-Nadăș.
Domeniile de diversificare acoperite în cadrul prezentei măsuri sunt:
- Activități de producție (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activități de prelucrare a produselor lemnoase; industrie metalurgică, fabricare construcții metalice, mașini, utilaje și echipamente; fabricare produse electrice, electronice, etc.);
- Activități meșteșugărești (ex: activități de artizanat și alte activități tradiționale nonagricole (ex: olărit, brodat, prelucrarea manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.);
- Activități turistice (ex: servicii agroturistice de cazare, servicii de cazare în parcuri pentru rulote, camping și tabere, servicii turistice de agrement și alimentație publică, servicii de catering, servicii de ghidaj turistic);
- Furnizarea de servicii de ex: medicale, sociale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, juridice, audit; servicii în tehnologia informației și servicii informatice; servicii tehnice, administrative etc., inclusiv construcții, reconstrucții și/sau modernizarea spațiilor și zonelor aferente desfășurării activităților;
- Fabricarea de peleți și brichete din biomasă.
Solicitanţii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această măsură:
– micro-întreprinderi și întreprinderi non-agricole mici existente și nou înființate din spațiul rural;
– fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizați cu statut minim pe PFA) care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în microîntreprinderi și întreprinderi mici, cu excepția persoanelor fizice neautorizate.
Cheltuiala publică totală pentru măsura M5/6A – Investiții în active fizice non-agricole este de 277.256,54 Euro.
Valoarea sprijinului nerambursabil poate fi cuprinsă între 5.000 și maxim 50.000 euro/proiect. Aceasta poate reprezenta 70% sau 90% din totalul investiției pe care vreți sa o realizați in funcție de:
– solicitanţii care desfăşoară activităţi de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi agro-turism;
– fermierii care îşi diversifică activitatea de baza agricolă prin dezvoltarea unor activităţi neagricole.
Aria de aplicabilitate a măsurii M5/6A – Investiții în active fizice non-agricole este teritoriul acoperit de GAL Someș-Nadăș și cuprinde următoarele 5 Unități Administrativ Teritoriale: Baciu, Florești, Gîrbău, Sînpaul și Săvădisla.
Perioada de depunere a proiectelor este: 10.10.2017 – 15.11.2017.
Vă putem oferi informați suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim și depunerea proiectului.
Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro sau completați formularul de contact aici iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.
Comentarii recente