Hotelul Malom din Debrecen | Un proiect de succes care ne inspiră

Situat într-o locație centrală din Debrecen (Debrețin), Hotelul Malom (Moară) a fost renovat în anul 2013 cu ajutorul fondurilor europene în cadrul programului Széchenyi.

Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu

Hotelul are un design modern dar păstrează atmosfera istorică.

MALOM HOTEL DEBRECEN (Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu)

MALOM HOTEL DEBRECEN (Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu)

De regulă, finanțările europene sprijină crearea unei unități noi, iar acesta se poate realiza prin construirea și dotarea unui spațiu nou de producție/prestare servicii.

Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu

Există și varianta de dotare cu echipamente a unui imobil existent, în scopul reconversiei acestuia și al demarării unei noi activități economice. Exemplul Hotelului Malom (Moară) poate să fie multiplicat cu condiția să exista anumite aspecte strategice pe care antreprenorul le poate planifica încă de la început, pentru a asigura punctaj superior proiectului și implementare de succes. 

Iată câteva reguli de respectat:

  1. Antreprenorul trebuie să aibă o viziune și un plan pe termen lung.  Proiecțiile financiare din cadrul proiectelor se elaborează pe minim 5 – 10 ani, fondurile nerambursabile sunt concepute astfel încât să avantajeze afacerile care operează pe o piață cu tendință de creștere, propun diversificare și inovare, au la bază un plan clar de dezvoltare și au potențiali clienți identificați.
  2. Planificarea atentă a cash-flow-ului necesar proiectului. Chiar dacă putem opta pentru mecanismul cererii de plată, proiectele se desfășoară pe principiul rambursării: ”la început cheltuiești din propriul buzunar, apoi decontezi cheltuielile efectuate”. Recomandăm o analiză atentă a cash-flow-ului înainte de depunerea proiectului, în care sa fie luate in calcul toate variabilele: pre-finanțarea, durata medie de plata a unei cereri de rambursare, aportul propriu, împrumuturi de la banca, mecanismul decontării cererilor de plata, nevoia de bani pentru locurile de muncă nou create etc.
  3. Proiectul de investiții trebuie să contribuie la realizarea strategiei Europa 2020 care prevede crearea de locuri de muncă, inclusiv pentru persoane din grupuri vulnerabile. De asemenea, conform strategiei, investiția trebuie să țintească o creștere inteligentă, durabilă prin investiții inovative și promovarea tehnologiilor și a metodelor de producție care reduc utilizarea resurselor naturale. Investiția în tehnologii mai ecologice, cu emisii reduse de dioxid de carbon va proteja mediul, va contribui la combaterea schimbărilor climatice și va crea noi oportunități de afaceri și noi locuri de muncă.

Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu

Având în vedere liniile de finanțare disponibile prin Planul Național de Dezvoltare Rurală, Măsura Leader prin care Grupurile de Acțiune Locală au bugete disponibile, considerăm că sunt oportunități multiple caresă finanțeze proiecte sustenabile în perioada de programare 2014-2020. 

Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu

Vă putem oferi informații suplimentare pentru accesarea unei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim.

Contactați-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completați formularul de contact la www.metodica.ro, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Sursa: http://hotel.malomhoteldebrecen.hu

 

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *