Despre antreprenoriat și mame

  • IMG_8950
  • IMG_8944
  • IMG_8945
  • IMG_8946
  • Logo Siara

Alina este tânăra antreprenoare care în anul 2017 a avut curajul și viziunea de a se lansa pe drumul antreprenorial deschis de Start-up Nation 2017. La doar 27 ani, cu extrem de multa determinare și dorință de a reuși, Alina a decis că va deschide un atelier de îmbrăcăminte.

Iată povestea ei:

Cum ți-ai dat seama că este momentul să începi activitatea pe cont propriu?

Perioada concediului de maternitate a fost ideală pentru a mă redescoperi, pentru a face ceea ce îmi place, pentru a fi fericită.  A fost perioada în care am îndrăznit să visez, să încerc ceva nou, ceva ce nu am mai încercat niciodată. Am avut timpul necesar să găsesc cea mai buna soluție, pentru ceea ce se va întâmpla dupa această perioadă…. și soluția a fost să devin MAMICĂ ANTREPRENOR. Am ales să petrec mai mult timp de calitate cu familia, să  îmi fac singură programul și să am un venit sigur.  Fiicele mele sunt cele care m-au inspirat să deschid ATELIER SIARA, care le poartă și numele Anastasia –SIA și Cezara-RA.

Descrie-ne în cateva cuvinte afacerea ta

Atelier Siara creează seturi de îmbracaminte pentru întreaga familie, rochii mamă-fiică, trusouri și lumânări de botez personalizate, toate din pasiune pentru familie și frumos. Pentru mine Atelier Siara este mai mult decât o afacere, este o poveste de dragoste, de formare și transformare continuă, iar eu învăț de la fetele mele la fel de mult cât învață și ele de la mine.  Au înțeles la o vârstă foarte fragedă că MAMA muncește cu DRAG. Le încântă ideea de recompensă și înțeleg involuntar conceptul de antreprenor.

Cum ai ajuns la finanțarea Start-up Nation 2017 și cum te-a ajutat?

Am pleca la drum cu un vis mic pe care îl purtam doar eu, iar ulterior am analizat bine și am zis ca este momentul să îl transform în realitate. Soluția a fost accesarea de fonduri în cadrul programului Start-up Nation 2017. Într-o zi am dat peste o echipă de oameni foarte profesioniști în ceea ce fac, echipa Metodica, care m-au susținut și consiliat în  demararea proiectului meu de suflet, prin acesarea de fonduri.

Cum ai folosit banii și ce ai finanțat prin programul Start-up Nation ?

În cadrul programului Start-up Nation am reușit achiziționarea aparaturii necesare deschiderii unui atelier de producție îmbrăcăminte și nu numai. Am achiziționat echipamente începând de la masa de croi până la ultimul model de mașină profesională de brodat și am reușit să finanțez inclusiv partea de amenajare a atelierului. În proporție de peste 80 % fondurile au fost alocate echipamentelor de producție, ceea ce îmi asigură executarea produselor cap-coadă, fără a mai fi necasară colaborarea cu intermediari.

Ce contează cel mai mult la începutul unei afaceri?

Deschiderea unei afaceri  solicită multă muncă, implicare și organizare. Dar cel mai mult contează să știi ceea ce faci, să fii sigur pe tine și să îți doresti mai mult. Planificarea, seriozitatea și concsecvența  vor fi mereu cheia spre reușită.

Dacă vrei să afli  mai multe despre parcursul Alinei și al Atelierului Siara, urmărește pagina ei de Facebook la https://www.facebook.com/ ateliersiara/ și convinge-te că anul 2018 poate fi anul în care și tu să faci primii pași pentru a-ți deschide propria afacere.

 

 

Andrei POP

Andrei Pop - fondator și manager al Metodica-Designed for Education. Pasionat de proiecte și idei inovatoare, Andrei va împărtăși din experiența sa de peste 10 ani în domeniul finanțărilor nerambursabile. El a activat în management de proiect, în diferite roluri și funcții. Experiența sa se materializează în investiții de peste 5 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte coordonate și evaluate de-a lungul timpului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *