Știai că activitățile de tehnică dentară obțin 100 de puncte pentru Start Up Nation?

La prima vedere ai tendința de a spune ca acest domeniu intră clar la servicii sau maxim industrii creative unde a fost încadrat și codul CAEN al activităților stomatologice, dar nu este așa. Dacă te uiți pe lista codurilor CAEN eligibile pentru Start UP Nation 2017, pe care o regăsești și pe website-ul Metodica aici: codul CAEN ”3250 PRODUCTIA DE DISPOZITIVE, APARATE SI INSTRUMENTE MEDICALE SI STOMATOLOGICEse încadrează la activitățile de producție, iar în descriere o sa găsești la un moment dat ”fabricarea de dinti artificiali, punti dentare etc., în laboratoare stomatologice.

Echipa Metodica a elaborat și a finalizat cu succes implementarea proiectului unui laborator de tehnică dentară în Sibiu.  Pe scurt vă prezentăm povestea lui Remus.

Remus a ajuns la Metodica prin recomandarea unui medic stomatolog cu care colabora și despre care vom vorbi în interviurile viitoare. Cea mai bună carte de vizită este recomandarea, astfel, cu toate că Remus era din Sibiu, colaborarea cu echipa noastră nu a fost o problemă, iar referitor la comunicare, distanța nu mai este de mult o problemă.

Am discutat foarte mult la telefon, i-am explicat condițiile programului, care sunt obligațiile lui contractuale pe termen lung cu finanțatorul și că face 100 de puncte,  iar șansele lui de a obține finanțarea sunt foarte foarte mari. Acest aspect l-a încurajat și mai mult să aplice pentru finanțare chiar dacă era un program nou, întrucât, până la urmă nu avea de pierdut.

Am analizat modelul lui de business, ne-a zis că deja lucrează cu medici stomatologici, are foarte multe comenzi, nu mai face față singur și trebuie să se dezvolte, în plus de asta își dorea o echipă în preajma lui cu care să se consulte, care să îl sprijine și cu care să finalizeze la timp toate comenzile pe care le primește de la medicii stomatologi.

Remus avea deja o formă juridică individuală, dar dorea să se dezvolte, iar programul Start Up Nation 2017 s-a potrivit perfect pentru investiția pe care o dorea. A ales încă de la început să opteze pentru creditul puncte iar principalele echipamente pe care le-a achiziționat din finanțare au fost următoarele: Măsuță vibratoare, Vacuum malaxor, Soclator mediu uscat, Articulator multi-reglare, Arzător pentru butelie, Cuțit electric, Topitor ceară, Scanner laborator, Conformator, Presa manuală pentru conformator, Steam cleaner – generator de vapori, Incintă polimerizare, Polimer, Dalta pneumatică, Micromotor, Polizor, Sablator, Electropolir, Cuptor ceramică, Calculator desktop (modelare CAD), Software (modelare CAD);

Remus a pus deja în funcțiune toate aceste echipamente, se bucură de finanțarea pe care a primit-o și oferă produse de calitate într-un timp mult mai scurt. Are o echipă cu care lucrează, iar comenzile sunt din ce mai dese datorită promptitudiunii cu care le livrează.

Referitor la colaborarea cu echipa noastră de la Metodica, cred că este foarte mulțumit pentru ca deja ne-au contactat, la recomandarea sa,  doi colegi de facultate din alte orașe care doresc să își dezvolte propriul laborator de tehnică dentară prin programul START UP NATION 2018.

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *