Relansare apel finanțare pentru IMM-uri (POR 2.2)

Toamna continuă cu vești bune – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a relansat în 24 septembrie 2019 Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţie 2.2 – IMM conform informațiilor publicate pe website-ul: http://www.inforegio.ro/ro/

Interesul manifestat pentru acest apel de proiecte a fost unul foarte mare în rândul IMM-urilor, iar vestea relansării a fost primită cu bucurie de către clienți și colaboratori, în special de către cei care au ratat prima sesiune de depunere a proiectelor din anul 2017.

Astfel, apelul de finanțare POR 2.2 se relansează și este destinat îmbunătățirii competitivității IMM-urilor pentru sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Metodica implementează în prezent un proiect major depus pentru finanțare în cadrul sesiunii primului Apel POR 2.2. –IMM lansat în 2017, ”Extinderea capacității de producție a SC DELTAMED SRL”. Detalii despre succesul acestui proiect găsiți pe blogul Metodica aici.

Relansarea apelului POR 2.2 nu se face însă pentru toate regiunile, întrucât majoritatea au consumat bugetul alocat cu ocazia primului apel de finanțare din 2017.

Așadar, investițiile finanțate trebuie să fie implementate în regiunile NORD-EST sau VEST.

Câteva informații cheie:

Valoarea finanțării nerambursabile: minim 200.000 Euro – 1 milion Euro

Întreprinderile mijlocii pot solicita maxim 60 % din valoarea investiției în regiunea Nord Est și 45% pentru Vest.

Întreprinderile mici și microîntreprinderile pot solicita maxim 70% din valoarea investiției în regiunea Nord Est și 55% în regiunea Vest.

Regiunile de dezvoltare eligibile si alocarea financiară:

  • NORD EST cu județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui – alocarea financiară de 31, 4 milioane de euro;
  • VEST cu județele: Arad, Caraș – Severin, Hunedoara, Timiș – alocarea financiară de 36, 6 milioane de euro;

Solicitanți eligibili (cine poate solicita finanțarea) :

  • IMM-uri care realizează investiții în mediul urban și au un număr mediu de angajați între: 3 – 249 în anul de referință 2018;
  • IMM-uri care realizează investiții în mediul rural și au un număr mediu de angajați între: 50 – 249 în anul de referință 2018;
  • Societatea a fost înființată înainte de 03.01.2018 și are profit din exploatare în anul de referință 2018;
  • Societatea are înregistrat un număr mediu de salariati de cel puțin 3 în bilanțul de la 31.12.2018;

Perioada de depunere a proiectelor este 24 decembrie 2019  – 24 martie 2020, cu precizarea că proiectele depuse în primele 2 luni care au obținut cel puțin pragul de calitate de 80 de puncte, se vor contracta direct. Dacă în cele două luni se va consuma alocarea financiară aprobată, apelul de selecție va fi închis.

Vom reveni cu aspecte tehnice și exemple de investiții în articolele viitoare.  Până atunci puteți studia lista cu codurile CAEN finanțabile POR 2.2. IMM din Anexa2.Lista_domenii_eligibile POR 2.2. (2019)

Vă putem oferi informații suplimentare pentru obținerea acestei finanțări, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim. Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *