Relansare Apel POR 2.1. – Microîntreprinderi

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va lansa un nou apel de proiecte în cadrul priorității de investiți POR 2.1.A – Microîntreprinderi – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi prin încurajarea crearii de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri conform informațiilor publicate pe website-ul http://www.inforegio.ro

Interesul manifestat pentru acest apel de proiecte a fost unul foarte mare în rândul microîntreprinderilor, iar vestea relansării acestei finanțări a fost primită cu bucurie de mulți dintre clienții noștri, dar și de către alte persoane care au ratat prima sesiune de depunere a proiectelor.

Echipa Metodica a elaborat și a câștigat două proiecte importante în cadrul sesiunii primului Apel POR 2.1. – Microîntreprinderi, pentru BEST ERNST SRL din municipiul Bistrița, proiect care a fost deja implementat cu succes și  Construire service auto și împrejmuire” în municipiul Alba, Iulia proiect aflat încă în implementare.

În cadrul acestui apel de selectie care se relansează, microîntreprinderile pot cere finanțare în valoare maximă de 200 000 euro prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Este o linie de finanțare atractivă pentru antreprenori din mai multe motive, cum ar fi:

  • permite construire, modernizare, extindere a spațiului de producție/servicii, dotarea cu active corporale, necorporale;
  • valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 25000 de euro;
  • contribuția proprie minimă este doar 10%;
  • posibilitatea utilizării mecanismului cererii de plată;

Mai multe detalii regăsiți în articolul pe care l-am scris despre aceasta linie de finanțare pe blogul Metodica aici și aici.


Conform www.inforegio.ro: ghidul specific se va publica pe data de 6 mai 2019, iar perioada de depunere a proiectelor este 8 iulie – 8 noiembrie 2019. Față de primul apel de proiecte organizat în cadrul priorității de investiții 2.1.A – pentru Microîntreprinderi, lansat în mai 2016, principalele modificări ale ghidului specific se referă la regiunile de dezvoltare care vor avea o alocare financiară disponibilă, acestea fiind: Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru. Se poate observa că nu se vor putea realiza investiții în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Nord Vest, București Ilfov sau pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunări.

Îți putem oferi informații suplimentare pentru accesarea acestei oportunități de finanțare, inclusiv toate condițiile pentru obținerea punctajului maxim. Scrie-ne pe adresa office@metodica.ro  sau completează formularul de contact, iar unul dintre consultanții Metodica va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp.

STAN Andrei

Consultant în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din surse publice/private la nivel național și international. Experiență din 2009 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și membru în echipa de elaborare sau de implementare a peste 100 de proiecte în cadrul programelor: PHARE, SAPARD, POR, POSCCE, PNDR, POSDRU.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *