Proiectul STARTUP URBAN, la un bun sfârșit

Proiectul StartUp Urban, care a vizat dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), s-a încheiat în 21 ianuarie 2021.

Proiectul a fost derulat în perioada 2018-2021, de către un parteneriat alcătuit din Fundația Națională a Tinerilor Manageri, ca lider de consorțiu, Primăria Municipiului Alba Iulia, EDUKADO SRL și Iceberg Consulting SRL.

În cei 3 ani au fost implementate activități de educație antreprenorială, un concurs de planuri de afaceri în 2018, consultanță și mentorat în perioada ianuarie 2019-iulie 2019 pentru înființarea noilor firme, acordarea granturilor, implementarea planurilor selectate și monitorizarea sustenabilității celor 54 afaceri după primul an de funcționare.

  • 354 de persoane au beneficiat de formare antreprenorială – cursuri gratuite acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC);
  • 54 de planuri de afaceri (din 147 depuse) cu profil non-agricol au fost selecționate în urma unui concurs și au primit granturi de până la 39.000 euro din linia de finanțare România Start Up Plus (Programul Operațional Capital Uman – POCU 3.7);
  • 54 de viitori antreprenori au beneficiat de servicii gratuite de consultanță și mentorat;
  • 93% dintre beneficiari au considerat această perioadă de consultanță-mentorat foarte utilă, așa cum se arată într-un studiu privind antreprenorii StartUp Urban care poate fi consultat pe site-ul proiectului, startup.fntm.ro.

După un an și jumătate de activitate, depășind și criza sanitară și economică, aceste 54 noi afaceri funcționează cu peste 120 de noi locuri de muncă create, în toate județele din Regiunea Centru: 10 în jud. Alba, câte nouă afaceri în jud. Brașov, în jud. Harghita și jud. Mureș și Sibiu și opt în județul Covasna. Cele mai multe dintre aceste startup-uri își desfășoară activitatea sectoarele construcții, servicii pentru afaceri, software și turism, profilul lor putând fi sursă de inspirație și consultate în secțiunea „Povești de succes” a site-ului proiectului, startup.fntm.ro.

Echipa Metodica (Edukado SRL) se mândrește cu 13 dintre cei 54 de antreprenori pentru care a fost responsabilă, în județele Harghita şi parțial județul Covasna. Cele 13 afaceri au depășit provocările pandemiei, fiind afaceri viabile înființate de antreprenori ambițioși.

Vă invităm să vedeți filmul de prezentare a 5 dintre cele 13 de afaceri finanțate în cadrul proiectului Start-up Urban, din județul Harghita.

Un film despre 5 afaceri finanțate prin intermediul proiectului Start-up Urban în județul Harghita.

 

Start-up Urban | Botond Szakács, HEBO GETAWAY S.R.L., Municipiul Miercurea Ciuc

 

Start-up Urban | Henrietta Kovács-Szécsi, HEBO TRAILERS S.R.L., Municipiul Miercurea Ciuc

 

Start-up Urban | Levente Szilágyi, CAMELCODING S.R.L., Municipiul Miercurea Ciuc

 

Start-up Urban | Réka Vas, MAGTAR PROJECT S.R.L., Miercurea Ciuc

 

Tünde Csata

Tünde Csata - Economist, consultant accesare fonduri nerambursabile, evaluator independent și trainer. Tünde lucrează din 2006 în domeniul accesării finanțărilor nerambursabile. A scris, a coordonat și a evaluat proiecte care vizează dezvoltarea economică. Experiența ei se materializează în investiții de peste 3 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte scrise și coordonate respectiv în peste 300 de proiecte evaluate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *